NAUDINGA
Tarptautinė ekspertų konferencija dėl per maistą plintančių ligų valdymo.
Dabar visi daug keliaujame ir matome įvairios maisto kultūros skirtingose šalyse. Tik visi matome ir atkreipiame dėmesį į skirtingas vietas. Man, dirbančiai tiesiogiai maisto saugos ir kokybės užtikrinimo srityje, visada akis bado tvarka bei higiena užtikrinama viešojo maitinimo vietose, prekyvietėse. Matant kaip gaminama tiesiog gatvėje, be jokio vandens šaltinio, ant medinių ir jau seniai nudėvėtų paviršių, maisto produktus laikant tiesiogiai ant žemės, nesilaikant jokio temperatūrinio rėžimo greitai gendantiems produktams, dėvint skalbimo seniai nemačiusius rūbus ir kitas antisanitarines sąlygas, nevalinga kyla klausimas – kaip čia žmonės perka ir valgo šį maistą? Šiuo klausimu galima diskutuoti labai ilgai ir vienos tiesos nerasime. Tačiau aš visada džiaugiuosi, kad mes gyvename civilizuotoje šalyje ir turime plačią rinką saugaus, kokybiško maisto.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat uoliai vykdo valstybinę maisto ir veterinarinę kontrolę visoje šalies teritorijoje. O šių metų spalio 3 d. subūrė Lietuvos ir užsienio mokslininkus, visuomenės sveikatos, maisto saugos ir veterinarijos specialistus, siekiant pasidalinti patirtimi, aptarti pažangiausius būdus ir sprendimus, taikomas priemones kaip užkirsti kelią per maistą plintančių ligų protrūkiams. Tarptautinės konferencijos metu man, atstovaujant verslą, teko trumpai pristatyti gerąją praktiką ir paprasčiausias priemones lengvai taikomas kiekvieną dieną viešojo maitinimo įmonėse, padedančias išvengti per maistą plintančių ligų. Smagu girdėti nuomonę, jog tik bendradarbiaujant kontroliuojančioms institucijoms kartu su verslu pasieksime geriausių rezultatų.
Skaityti plačiau apie konferenciją ir jos metu pristatytus pranešimus galite rasti VMVT tinklapyje – nuoroda.


